Постанова КЦС ВП від 31.10.2023 року у справі №405/2661/19

Украина провозглашена Республикой Советов Паблико Предоставить изготовленную документацию по установлению границ Вашего земельного участка в территориальное управление Госгеокадастра, где земельный участок должен пройти процедуру государственной регистрации, предусматривающую внесение подробной информации о вашем наделе в земельный кадастр государственного значения, а сам участок станет обладателем кадастрового номера. Основними джерелами відомостей про земельну ділянку є Державний земельний кадастр (ДЗК) та Реєстр речових прав на нерухоме майно (РРП). На такому наголосив Сьомий апеляційний адміністративний суд у справі № 806/2426/18, homepage зазначивши, що доводи апеляційної скарги про те, https://bryansphotostudio.com/%D0%B2%D0%B8%D0%B1%D1%96%D1%80-%D0%B7%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D0%BE%D1%97-%D0%B4%D1%96%D0%BB%D1%8F%D0%BD%D0%BA%D0%B8-%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B1%D1%96%D0%BE/ що державний реєстратор не має технічної можливості внести будь-які зміни до відомостей ДЗК про власників (користувачів) земельних ділянок після надходження інформації з Державного реєстру речових прав, задовольнити запит, у частині внесення змін до Державного земельного кадастру про власника земельної ділянки за кадастровим номером з метою уникнення у подальшому конфліктної ситуації є неприйнятними, оскільки зазначене не відповідає вимогам Закону №1952-IV в частині щодо виправлення помилки в реєстрі. В практиці трапляються випадки розбіжності площі ділянки в ДЗК та РРП, помилки в імені, цільовому призначенні тощо. Про типові помилки державних реєстраторів «Судово-юридична газета» писала і раніше.

Білогірський районний суд Хмельницької області скасував рішення державних реєстраторів про державну реєстрацію прав та їх обтяжень. Пошук заяв про державну реєстрацію прав та їх обтяжень у базі даних заяв здійснюється за реєстраційним номером об’єкта нерухомого майна та ідентифікаторами, визначеними у підпунктах 2 і 3 пункту 11 Порядку № 1141, тобто за адресою об’єкта нерухомого майна та/або за кадастровим номером земельної ділянки. Помилка, що виникла у відомостях Державного земельного кадастру під час державної реєстрації земельної ділянки з порушенням вимог цього Порядку, виправляється на підставі заяви про виправлення помилки, integramais.com.br що виникла під час державної реєстрації земельної ділянки з порушенням вимог цього Порядку. 153 вищенаведеного Порядку виправлення помилок, допущених у відомостях Державного земельного кадастру внаслідок помилки у документації із землеустрою та оцінки земель, карта кадастрових номерів 2023 здійснюється після внесення змін до такої документації. Держгеокадастр виправдовується тим, що до введення Національної кадастрової системи на всіх етапах реєстрації земельної ділянки було багато писанини. Правовою підставою для реєстрації права власності іпотекодержателя на нерухоме майно, яке є предметом іпотеки, є договір про задоволення вимог іпотекодержателя або відповідне застереження в іпотечному договорі, яке прирівнюється до такого договору за своїми правовими наслідками та передбачає передачу іпотекодержателю права власності на предмет іпотеки в рахунок виконання основного зобов`язання (частина перша статті 37 Закону публічна кадастрова карта України дивитись 2023 «Про іпотеку», у редакції, чинній на момент виникнення спірних відносин).

Законом України «Про Державний земельний кадастр» встановлено, що в разі, якщо земельні ділянки, обмеження (обтяження) у їх використанні зареєстровані до набрання чинності цим Законом у Державному реєстрі земель (тобто до 01.01.2013), відомості про такі земельні ділянки, публічна кадастрова карта нова 2023 обмеження (обтяження) підлягають перенесенню до Державного земельного кадастру в автоматизованому порядку, без подання заяв про це їхніми власниками, користувачами та без стягнення плати за таке перенесення. Згідно з пунктом 2 частини першої статті 18 Закону державна реєстрація прав включає виготовлення електронних копій документів, поданих для державної реєстрації прав, шляхом сканування (у разі подання документів у паперовій формі) та їх розміщення у Державному реєстрі прав. Витяг з Державного реєстру прав про проведену державну реєстрацію прав за бажанням заявника може бути наданий державним реєстратором у паперовій формі з урахуванням строку державної реєстрації, за який сплачено адміністративний збір, шляхом друку за допомогою програмних засобів ведення Державного реєстру прав на аркушах паперу форматом А4 (210 x 297 міліметрів) без використання спеціальних бланків, з проставленням підпису та печатки державного реєстратора. У разі виникнення проблеми державний реєстратор прав на нерухоме майно не має можливості за особистим зверненням позивача скасувати запис про реєстрацію права власності на земельну ділянку, оскільки скасування такого запису можливе лише на підставі рішення суду про скасування записів про проведену державну реєстрацію прав.

Так, у справі № 276/1582/18 Позивач був позбавлений можливості оформити спадщину, оскільки при переоформленні спадкового майна встановлено, що земельна ділянка має невірний кадастровий номер. Ви можете дізнатись кадастровий номер ділянки на сайті Публічної кадастрової карти публічна кадастрова карта України 2023 і знайти ділянку по присвоєному йому кадастровому номеру. Для того чтобы найти земельный участок по кадастровому номеру, необходимо ввести цифры разделенного двоеточиями 19-значного номера земельного участка в горизонтальную форму для поиска. Подробнее разберёмся во всех терминах, понятиях и законодательных актах связанных с присвоением кадастрового номера в Харькове и формированием земельного участка. Володарсько-Волинський районний суд Житомирської області встановив факт, що земельній ділянці дійсно присвоєно інший кадастровий замість кадастрового номера, зазначеного в державному акті. Шостий Апеляційний адміністративний суд при розгляді справи № 810/1113/18 дійшов висновку, що позивачу просто необхідно звернутися до територіального органу Держгеокадастру із заявою про виправлення помилки у Державному земельному кадастрі. Помилки, допущені у відомостях Державного земельного кадастру, внесених до нього з інших кадастрів та інформаційних систем у порядку інформаційної взаємодії, підлягають виправленню у Державному земельному кадастрі після їх виправлення у відповідних кадастрах та інформаційних системах.