Радуцький: Очолити системні зміни в медицині президент доручив мені

Він слабшає щороку, цих людей стає менше, уся молодь виїжджає – хтось лікарем, хтось медсестрою, хтось на збирання врожаю. Та в першу чергу я підняв би зарплати, а ще – укомплектував би бригади по двоє людей як мінімум. Коли стаються якісь НП, наприклад, ДТП, масове отруєння, опіки тощо, старший лікар телефонує у лікувальні заклади, аби з’ясувати, скількох людей там можуть прийняти, передає екстрене повідомлення на Київ, в облдержадміністрацію. Ми зробили це тому, що більшість бригад – фельдшерські, homepage і от саме лікар-консультант допомагає фельдшеру з’ясувати, чи є в людини, скажімо, інфаркт. Йой не треба там казки про швидку допомогу,дадуть кому то нову машину і це показують на всю область.А реальність така що по більшості дільниц старі вбити Газелькі або Уази,ліків мало та персонал який сидить на мізерні зарплати.Зарплата фельдшера початківця мінімалка,зарплата сімейного лікаря в Україні 2023 водія,там більшість дідики за 60(Молодь за таку зарплату не працює) теж мінімалка,ремонт авто у більшості за свій рахунок. Врачи и специалисты с базовым высшим или неполным высшим медицинским образованием, которые привлечены исключительно к оказанию ПМД, могут получить зарплату в повышенном размере, если врача выбрали по меньшей мере 70% пациентов от оптимального объема практики ПМД. Наприклад, лікаря-педіатра обрали 630 пацієнтів (70 % пацієнтів від оптимального обсягу практики первинної медичної допомоги), але він працює на 0,5 ставки.

Отож, власне, вирушаємо у саме серце Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги і медицини катастроф, що в Луцьку на вулиці Словацького. Наша бригада працює у відділі медицини катастроф, зміни в нас по 24 години. По Луцьку в нас працює 12 бригад, є дві бригади медицини катастроф, які виїжджають в основному на екстрені виклики». Не стільки для того, щоб надати допомогу пацієнту, скільки для того, щоб встигнути на місце події до моменту, як там з’являться самозвані «парамедики», які нічого не знають про медицину катастроф, але надивилися відео на Youtube про першу допомогу. «Прибувши на місце виклику, медики фіксують час приїзду, оглядають хворого, опитують, надають медичну допомогу, за потреби транспортують до лікувального закладу, – пояснює алгоритм роботи Аркадій Іванович. «Я особисто, як і команда нашого Центру, idiomasfachse.edu.pe вважаємо, що медики повинні отримувати гідну заробітну плату. Обережненько виводимо жінку до автівки, медики вкладають її на каталку – і швидка мчить до міської лікарні. Будь-якій людині в Америці в будь-якій лікарні надають однакову допомогу. Усередині автомобіля, яким їдемо, – як у якомусь космічному шатлі: isvarburada.com тут є вся апаратура, потрібна для порятунку людського життя, навіть дорогою до лікарні є можливість проводити реанімаційні заходи. Тобто поки людину доправлять, там уже будуть готові вживати заходів для порятунку її життя.

«Маємо дефібрилятор, відсмоктувач, пристрій для підігрівання розчинів, вакуумний матрац, який застосовуємо у випадку політравм, шийні комірці різних розмірів, шини, одне слово, все для порятунку життя, – розповідає фельдшер невідкладних станів Олександр Литвицький. По місту в нас виїжджають лікар і фельдшер та водій або два фельдшери та водій, а от по районах їде один фельдшер з водієм. Тобто лікар чи фельдшер зробив кардіограму – і передав, як смс. «Багато хто не витримує моральних та фізичних навантажень, тож працюють тут справжні фанати, – провадить фельдшер. Бригада приїжджає на виклик, бо хтось там ніби помирає, а в людини температура 37,5. А в той час же десь може трапитися ситуація, коли справді є загроза життю. Бригада вже поспішає до вас! Я вважаю, що одну з основних моїх путівок у життя дав Віктор Самойленко. За нинішніх умов стандартного рівня оплати праці медпрацівників уже немає. Стаття 6 Закону останні новини про зарплату медикам оплату праці визначає, що системами оплати праці є тарифна та інші системи, що формуються на оцінках складності виконуваних робіт і кваліфікації працівників. Стаття 2 Закону про оплату праці визначає, що заробітна плата складається з основної, додаткової заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат.

Тобто підвищення зарплати медикам у 2023 році останні новини заробітної плати медикам КНП також передбачене. Тоді ми можемо казати про збільшення заробітної плати. У Києві на той час лише 20% бригад могли передавати в такий спосіб кардіограми, а в нас – 100%. І якщо в людини стався інфаркт, https://webtechnicom.net ми її веземо в реперфузійний центр, а їх у нас наразі є три – у Луцькій міській лікарні, у ВОКЛ, а з минулого року долучився Ковель. Маємо в планах зробити так, щоб ту кардіограму можна було перекидати й на приймальне відділення лікарні, куди везуть хворого. Тому коли трапилося так, що ви викликали швидку й диспетчер детально усе розпитує, не думайте, що він дарма гайнує час. Нашу розмову перериває диспетчер – отримано виклик! Коли диспетчер фіксує екстрений виклик, то ще розмовляючи телефоном й уточнюючи деталі, уже шукає бригаду для виїзду, яку й відправляє диспетчер напрямку. У разі потреби консультують телефоном або радять звернутися до сімейного лікаря. Просто люди звикли, раптом що, телефонувати в швидку, а не звертатися до сімейного лікаря, і звичок своїх змінювати не хочуть. Якось довелося після такого поранення транспортувати чоловіка одразу в операційну.