Бабин вечір і Водощі у традиціях закарпатців

Яке Свято 10 Червня : 10 Chervnya 2021 Yake Sogodni Svyato Podiyi ... Кожний із щедрівників колись носив з собою цілий оберемок гілок ліщини, datacesspro.com що означало, коли щедрувальників сказав добрі слова господарю, myhealthmanual.com то той виносив пригорщу вівса, blog.kivvi.com.tr намоченого у воді, і висипав його щедрівникові в торбу. Їхні обличчя під час виконання своїх ролей часто байдужі, очі подекуди опущені додолу, слова вони промовляють швидко, іноді навіть нерозбірливо, ковтають закінчення. Православна Пасха це звільнення всього людства від усього поганого, це закінчення Посту. 8 січня Православна церква вихваляє Богоматір, яка народила Спасителя. У народі 8 січня називали «бабиними кашами», свято присвячене бабкам-повитухам і породіллям. Через те в народі й нарекли цей вечір «бабиним». Ось чому у народі й називають це свято Водохрестям, а на Закарпатті традиційно Водощами. Франка, “простими братчиками і послушниками монастирськими, світськими, духовними та дяками”, вважається сучасними бойками власне “колядками”, а давні твори зимового обрядового фольклору називають “хатніми колядами”, “щедрівками” або й просто “піснями”. Як тільки його не називають. Як коментує Наталя Штогрин, fbbcrew.com в.о.директорки КЗ “ВОМЦ “Квадрат”: «Національно-патріотичне виховання молоді – це один із важливих та пріоритетних напрямків нашої роботи.

Портрети українських гетьманів художниця Наталя Павлусенко відтворила за допомогою старих зображень і літературних описів. Відкриття виставки Наталі Павлусенко «Герої козацької України» відбулося 2 жовтня, а на закриття експозиції 12 жовтня приїде сама авторка, щоб поспілкуватися зі своїми шанувальниками. Ось що розповідає авторка про свої картини: «Консультуючись з провідними істориками, реконструкторами та знавцями епохи козацтва, я намагаюся відтворити образ та зовнішній вигляд історичних постатей минулого України». Так, у стінах молодіжного центру експонується одразу дві виставки – «Герої козацької України» і «Воїни. 14 жовтня – особливий день в Україні, оскільки відзначають одразу чотири свята та пам’ятні дні, пов’язані з різними історичними подіями: день Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва, створення Української повстанської армії та День захисників та захисниць України. Україна почала офіційно відзначати День захисника у 2015 році, а 5 серпня 2021 року свято було перейменоване на День захисників та захисниць України. З 21 вересня, в День миру, в «КВАДРАТі» оголошено онлайн-акцію вдячності, присвячену Дню захисників та захисниць України, участь у якій можуть взяти усі мешканці області. 6 жовтня МЦ «Квадрат» організував зустріч-перформанс з нагоди вшанування усіх захисників нашої країни. 1, 4, 8 жовтня проводилися майстер-класи з Петриківського розпису – серії тренінгів від майстрів Катерини Баланової і Юлії Довгаль.

Нехай господня ласка Вас зігркалендар знаменних і пам’ятних дат на 2023 рік для бібліотекває і навчає щастя. У цей благословенний час дозвольте щиро привітати Вас зі святом світлого Христового воскресіння! Хай лункі дзвони Великодня принесуть у Вашу оселю радість, віру, надію і любов, а нашій рідній землі – благословенний мир! Нехай Святий Вечір принесе у ваш дім добро, любов, щастя та надію. Нехай ваше життя буде радкалендар знаменних і пам’ятних дат на 2022 – 2023 навчальний ріксним і променистим. Нехай разом з добрим святом в твоє життя впевнено крокує щастя, нехай все, що серце загадає, неодмінно збудеться. Коли сниться дівчині або хлопцеві пара золотих ложок, то це ознака сімейного життя. Коли “дідух” перегорів і солом’яний жар погас, дівчата розхоплювали попіл з “дідуха” і несли на город “щоб огірки родили” і розкидали по городу, “щоб був добрий урожай” у новому році. Труну несли до цвинтаря на руках. Крім Діви Марії Церква також вшановує пам’ять інших осіб, близьких до Ісуса Христа – Йосипа, пророка Давида – предка Христа, і святого Якова – сина Йосипа від першого шлюбу, брата Господнього. Жінки традиційно моляться перед іконою Пречистої Діви Марії, щоб вокалендар знаменних дат на 2022 2023 рік для школи подарувала їм здоров’я та щастя, а вагітні просять легкі пологи.

Вважалося, що так можна забезпечити жінці легкі пологи. Вітаю і в день Собору Пресвятої Богородиці від чистого серця бажаю, щоб небо завжди було світлим і ясним, щоб доля залишалася прихильною і доброю, щоб яскраві зорі висвітлювали життєвий шлях вночі, а незгасні промені сонця допомагали вибирати правильну дорогу удень. Вітаю зі святом Собору Пресвятої Богородиці! Зі святом Собору Пресвятої Богородиці вітаю вас. У свято Собору Пресвятої Богородиці вітаю вас. Відразу після Різдва Христового православні християни відзначають 8 січня ще одне важливе свято – Собор Пресвятої Богородиці. У січні православні християни відзначають чимало важливих релігійних подій, наприклад, Різдво Христове, Собор Пресвятої Богородиці, День пам’яті святителя Василія, Хрещення Господнє. Собор Пресвятої Богородиці – прадавнє свято. Більшість прийме Собор Пресвятої Богородиці пов’язані з погодою, вважалося, що вона може вказати на врожай наступного року. Нехай це величне свято наповнить серце світлими почуттями надії і любові, дарує щастя та добро. Гаївкою хай серце звеселя! Якщо батькам дуже хотілось, щоб малюк був “учений чоловік”, при народженні в руки давався олівець або щось подібне. Марія Іванівна Юртин – одна з наших опитуваних повідомила:”Якщо лиця у жони файніли, то треба чекати хлопця, а якщо паскудніли – то буде дівка”3. При появі молодого йому чинилися перешкоди при вході в хату молодої, треба було сплатити вступне.