Газета Панорама №13

За його словами, медики позбавлені наразі “ковідних” доплат, а чи буде підвищення зарплати медикам у 2023 роцістої заробітної плати не вистачає на життя: зарплата фельдшера сягає 5 тис. Поэтому, независимо от даты ее обнародования, зарплата медиков с января 2022 года должна быть выплачена в повышенных размерах. З наступного року планують, щоб зарплата водія “швидкої” складала 10-12 тисяч грн, фельдшера – 13-16 тисяч грн, лікаря – 20-22 тисячі грн. Як розповів міністр охорони Максим Степанов, наразі в Україні водій швидкої отримує 3,8-4,2 тисячі грн на місяць, диспетчер – до 6 тисяч грн, joycesulysses.com лікар – до 7 тисяч грн, фельдшер – 4-6 тисяч грн. МОЗ розробив відповідний законопроєкт, і ми будемо робити все, аби його ухвалили якомога швидше», – запевнив Максим Степанов. Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов. Якість надання екстреної медичної допомоги в Україні ставатиме вищою, для цього ми працюємо над систематизацією навчання, https://awaazsachki.com/2023/01/%d0%b7%d0%b0%d1%80%d0%bf%d0%bb%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%bb%d1%96%d0%ba%d0%b0%d1%80%d1%96%d0%b2-%d1%88%d0%b2%d0%b8%d0%b4%d0%ba%d0%be%d1%97-%d0%b4%d0%be%d0%bf%d0%be%d0%bc%d0%be%d0%b3%d0%b8-%d0%bd%d0%b0/ – пояснює міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. Ми віримо, chamcandoit.com що кількість студентів цієї молодої спеціальності зростатиме і, webpage якщо будуть гідні умови роботи та оплати праці, випускники медичної академії підуть працювати в систему екстреної медичної допомоги на Черкащині.

Крім того, відповідно до зазначеної статті медичному працівникові надається чимало пільг: він має право на скорочений робочий день і додаткову оплачувану відпустку, пільгові умови пенсійного забезпечення, пільгове надання житла та забезпечення телефоном тощо. Влітку 2020 року в Польщі через пандемію COVID-19 спростили умови працевлаштування іноземних тарифна сітка медиків 2023 в Україні, і юнак скористався можливістю. Освітні установи потребують вихователів, психологів, вчителів початкових класів, перекладачів, учителів ІТ-дисциплін та іноземних мов. З метою стабілізації ринку медпослуг у Польщі заговорили про спрощену нострифікацію іноземних дипломів. Один з них – Анатолій Лякишев, який виїхав з сім’єю до Польщі влітку 2020 року. Питання про повернення до України Анатолій навіть не розглядає. Щоправда, і Польщу він не розглядає як кінцевий варіант розвитку власної кар’єри. Ми використовуємо cookie, для того щоб збирати статистику та робити контент цікавішим. Так, у МОЗ планують збільшити показник часу доїзду бригади екстренки до пацієнта з 31% зараз до 60% – у 2021 році, 75% – 2022 році та 85% – у 2023 році, а також удосконалити маршрути пацієнта та збільшити з 56% до 80%/90%/90% показник, коли хворого з інфарктом везуть саме у ту лікарню, де йому нададуть спеціалізовану медичну допомогу.

Також, МОЗ розраховує на збільшення у 2021 році фінансування екстреної медичної допомоги з державного бюджету до 15,9 млрд грн. За розрахунками МОЗ, у 2021 році цей показник становитиме не менше 60%, у 2022 році – 75%, у 2023 році – 85%. Для цього міністерство запланувало низку заходів. Голова відомства підкреслив, що 2021 року хочуть збільшити фінансування ЕМД з держбюджету. У Міністерстві охорони здоров’я презентували план удосконалення роботи екстреної медичної допомоги (ЕМД) у найближчі роки. Міністр презентував план, за яким у МОЗ планують працювати над удосконаленням системи надання ЕМД у 2021-2023 роках. Нагадаємо, вже цього року МОЗ планує закупити близько 400 нових автомобілів. Проблема полягає у неправильно побудованих маршрутах автомобілів швидкої допомоги. Крім того, запланована відбудова відділень невідкладної медичної допомоги в усіх районних лікарнях, а також забезпечення їх необхідним обладнанням. Крім того, за словами Степанова, наразі заробітна плата водія “швидкої” становить від 3,8 тис. У нашому господарстві наразі є 108 автомобілів, але тільки половина з них відповідає ДСТУ 2009 року. За його словами, наразі в Україні функціонує 25 регіональних центрів екстреної медичної допомоги, у яких працюють 2 тис. Степанов наголосив, що в найближчі роки Україна наблизиться до європейських показників надання екстреної меддопомоги шляхом навчання медиків та удосконалення системи охорони здоров’я.

В Україні при гострому інфаркті міокарда лише 56% пацієнтів екстреної медичної допомоги потрапляють у медичні заклади, де їм надають спеціалізовану допомогу. Це дає можливість правильно навчати студентів на шикарних лікувальних базах, лікувати пацієнтів на шикарному рівні і водночас ще й займатися наукою. Хоча молодь може. Це я знаю з досвіду медуніверситету. Щоб українському медику працевлаштуватися у Польщі, потрібно мати мати диплом лікаря або медсестри та понад три роки досвіду роботи за професією, додає Кшиштоф Лонтка. Моя мрія, я нею ділився із президентом: якщо ми все-таки запровадимо страхову модель системи охорони здоров’я, я хочу, щоб у підсумку лікарі й медсестри стали власниками своїх же лікарень, тих, де вони працюють, стали акціонерами. Приблизно через 30 – 60 днів після подачі документів можна було отримати дозвільний лист від польського Міністерства охорони здоров’я із запрошенням на роботу за своїм дипломом. Коли розумієш, що тобі вже не вистачає двох і навіть трьох робіт, щоб забезпечити хоча б елементарні потреби сім’ї, то просто немає сил шукати четверту чи п’яту роботу. Окрім цього, польські лікарні завжди обладнані всім необхідним, і ніколи немає дефіциту підвищення зарплати медикам у 2023 році останні новиниентів чи апаратури, що значно полегшує роботу медперсоналу.