Газета Панорама №13

light city landscape water У середньому кожен приймає за зміну близько ста викликів. Старший лікар звітує за зміну – скільки викликів по області, скільки виїздів, екстрені чи неекстрені випадки, скільки перевезень, куди саме, скільки гострих коронарних синдромів, скільки порушень мозкового кровообігу тощо. «Щоранку всі, хто був на зміні, збираються на селекторну нараду, включаються всі райони, – розповідає старший лікар Аркадій Шостак. Тобто якщо десь щось трапилося, чекай ще однієї біди, – розповідає. Тобто поки людину доправлять, там уже будуть готові вживати заходів для порятунку її життя. «Маємо дефібрилятор, відсмоктувач, crfebike.com пристрій для підігрівання розчинів, вакуумний матрац, який застосовуємо у випадку політравм, шийні комірці різних розмірів, шини, одне слово, все для порятунку життя, – розповідає фельдшер невідкладних станів Олександр Литвицький. Працюю в Службі медицини невідкладних станів і катастроф. До 1 квітня Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф має укласти договір з Національною службою здоров’я. Володимир Шмаль дуже сподівається, що працювати стане легше й комфортніше, адже коштами від Національної служби здоров’я вони зможуть розпоряджатися самі. «Та їм після кожного такого виклику треба фронтових сто грамів давати», web page – жартує водій з двадцятилітнім стажем Володимир Тимчук.

Сума смішна, але наші бригади в разі невмотивованого виклику викликали поліцію, складали протокол і люди мусили сплачувати штраф. Тим часом (минуло хвилин десять з моменту виклику) ми вже на місці. Коли стаються якісь НП, наприклад, ДТП, масове отруєння, опіки тощо, старший лікар телефонує у лікувальні заклади, аби з’ясувати, скількох людей там можуть прийняти, передає екстрене повідомлення на Київ, в облдержадміністрацію. «Дуже важко морально, коли бачиш тяжкі травми після ДТП, а коли це ще й дітки – то взагалі, – каже Ангеліна Воробей. Аби тут працювати, треба мати неабияку витримку, тому що спілкуватися з тими, хто телефонує, буває іноді вкрай важко. Медики зізнаються, що дуже важко навчитися не пропускати через себе увесь людський біль, який щодня доводиться бачити. Медики акуратно вкладають стареньку на диван та почи буде підвищення зарплати медикам у 2023 роцінають огляд. Обережненько виводимо жінку до автівки, медики вкладають її на каталку – і швидка мчи буде підвищення зарплати медикам у 2023 роціть до міської лікарні. «Прибувши на місце виклику, медики фіксують час приїзду, оглядають хворого, опитують, надають медичну допомогу, за потреби транспортують до лікувального закладу, – пояснює алгоритм роботи Аркадій Іванович. «Робимо це для того, аби постраждалим якомога швидше могли надати кваліфіковану допомогу, бо ми надаємо тільки первинну допомогу – догоспітальну», – пояснює Аркадій Шостак. І от коли ми надали першу допомогу, бригада, що приїхала, в першу чергу забирає «червоних», тоді – «жовтих», «зелених» – якщо є така потреба».

Вони надають першу допомогу хворому і направляють до профільних лікарів. Якщо це хронічний хворий, наприклад, коли йому збивали тиск, то диспетчери по приїзду бригади передають ці дані на поліклініки для сімейних зарплати лікарів в Україні. Якщо у вас є будь-які запити щодо того, де і як найкраще використовувати зарплата медсестри 2021, ви можете зателефонувати нам на власну веб-сторінку. Після відміни ковід-пакетів для центрів ЕМД і підвищення капітаційної ставки на доплати можуть розраховувати не тільки ковідні бригади. 13,5 тис. грн. Кошти на підвищення зарплат виділять за програмою медичних гарантій. Документ вносить зміни і в додаток 3 Типової форми договору про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій, затвердженої постановою КМУ від 25.04.2018 № 410. Ідеться про нові зобов’язання надавача медичних послуг щодо забезпечення належного рівня надання таких послуг за договором. Наша бригада працює у відділі медицини катастроф, зміни в нас по 24 години. Коли упродовж години вони не виїхали, https://www.elementforex.com/%d1%83-%d1%80%d1%96%d0%b2%d0%bd%d0%be%d0%bc%d1%83-%d0%bf%d0%be%d0%b1%d0%b8%d0%bb%d0%b8-%d1%84%d0%b5%d0%bb%d1%8c%d0%b4%d1%88%d0%b5%d1%80%d0%b0-%d1%88%d0%b2%d0%b8%d0%b4%d0%ba%d0%be%d1%97-%d1%8f%d0%ba/ цей виклик все одно переходить до нас. Коли лікар отримуватиме 20% від того, що за цю послугу заплатили або держава, або приватна страхова компанія, webpage або пацієнт у касу. Вирішувати, чи потрібен лікар і як швидко доведеться диспетчеру. «У нас є спеціальне маркування кольором у протоколі, аби прискорити роботу бригад, які приїжджають, скажімо, на ДТП за нами, – додає Олександр Литвицький. Цього нам буде достатньо, щоб, скажімо, щороку купувати по два автомобілі. Ми зробили це тому, що більшість бригад – фельдшерські, і от саме лікар-консультант допомагає фельдшеру з’ясувати, чи є в людини, скажімо, інфаркт.

За весь цей час жодної ротації у складі таких бригад не було проведено. За 12 годин, наприклад, буває 10-12 викликів. Місячна заробітна плата водія «швидкої» сягне 10-12 тисяч гривень, диспетчера – 12-13 тисяч грн, фельдшера – 14-16 тисяч грн, лікаря – 20-22 тисячі гривень, заявив глава МОЗ Максим Степанов на брифінгу. Середній і молодший медперсонал у лікарнях мав по 11,1 та 8,8 тисяч гривень, а в «первинці» – 9 і 5,5 тисяч гривень. Мінімальна зарплата лаборанта становить 20 тисяч гривень, максимальна – до 36 тисяч гривень. «Якщо це буде по 150 гривень за людину, а в області в нас 1 мільйон 37 тисяч населення, тобто матимемо десь 160 мільйонів, – підраховує Володимир Шмаль. Як тільки запрацювала програма «Волинькард», ми ввели посади консультантів, – розповідає Володимир Зіновійович. «Диспетчер приймає виклики, і вже на його рівні йде диференціація – екстрена ситуація чи ні, – провадить Володимир Зіновійович. Наш Кабмін ухвалив рішення збільшити штрафи за невмотивовані виклики, і я тільки за. Як мінімум, Кабмін має з’явитися спочатку.