Головне управління Національної поліції в Житомирській області

PDF) DETERMINATION OF THE KEY MOTIVES OF THE MILITARY PERSONNEL OF THE NATIONAL GUARD OF UKRAINE FOR MILITARY SERVICE UNDER EXTREME CONDITIONS Відповідно до Закону України «Про Кабінет Міністрів України» Уряд України забезпечує проведення бюджетної політики, політики у сферах трудових відносин, соціального захисту, організовує фінансове і матеріально- технічне забезпечення діяльності правоохоронних органів, соціальний захист працівників зазначених органів та членів їхніх сімей, спрямовує та координує роботу міністерств, інших органів виконавчої влади, здійснює контроль за їх діяльністю. Уряд навмисно штучно занижує показники прожиткового мінімуму – базового соціального стандарту. Як соціальний міністр опозиційного уряду, ви особисто прораховували, який прожитковий мінімум мав би бути? А з 1 січня уряд встановив прожитковий мінімум у розмірі 1073 грн. Крім того, прожитковий мінімум вираховують за застарілою методикою, затвердженою ще в минулому сторіччі. Крім того уряд продовжує грубо порушувати закон про оплату праці, де написано, що зарплата поліцейського в Україні 2023 працівника першого тарифного розряду (а всі бюджетники за єдиною тарифною сіткою отримують) повинна бути більше мінімальної зарплати. Крім того, ми повністю розрахувалися зі звільненими, а близько 5% віддали на виплату, яка стосується соціально-побутових питань. Разом із тим в Україні ми маємо таке ганебне явище як бідність серед працюючих.

The Year of the Tiger 2022 animal art cat chinese digitalart drawing illustration illustrator tiger vector Ще кілька цифр для порівняння: середня заробітна плата за останній рік в Україні ледь досягала трохи більше 290 доларів, в Польщі – 1350 доларів, Чехії – 1460 доларів, Литві – 930 доларів. Водночас мінімальна заробітна платня в США більше тисячі доларів. В порівнянні з минулим роком бідних стало на 2% більше. На сьогоднішній день проводиться більше 20 експертиз, отримано вже 4 висновки експертів, результати інших експертиз очікуються. Тому ми зустрілися з головою Нацполіції Ігорем Клименком, аби з’ясувати, яка ситуація зараз, чи вже є факти, коли поліцейські саботують роботу, хто отримає підвищену зарплату, коли і в якому обсязі й куди поділися премії і “ковідні”. Першу підвищену зарплатню вони отримають вже наприкінці січня. Вже в січні збільшення заробітної плати на 5 відсотків отримають 14 категорій поліцейських. Постановою Кабінету Міністрів України від 11 листопада 2015 року № 988 «Про грошове забезпечення поліцейських Національної поліції» установлено, що грошове забезпечення поліцейських складається з посадового окладу, окладу за спеціальним званням, щомісячних додаткових видів грошового забезпечення (підвищення посадового окладу, надбавки, доплати, які мають постійний характер), премії та одноразових додаткових видів грошового забезпечення. Однією з ключових і невід’ємних умов успішного реформування Національної поліції України є належне та гідне фінансове і соціальне забезпечення їх працівників, рівень яких повинен бути співмірним тим викликам і відповідальності, які постають перед працівниками поліції в їх повсякденній діяльності під час виконання покладених на них завдань щодо забезпечення публічної безпеки і порядку, охорони прав і свобод людини, інтересів суспільства і держави, протидії злочинності тощо.

Однозначно зарплата поліцейського в Україні 2023 має бути співмірною ризикам. Так от с першого січня зарплатня працівника першого розряду – 773 грн, а мінімальна зарплата поліцейського в Україні 2023 – 1073 грн. К слову, сейчас ежемесячная зарплата патрульного, как правило, составляет 11,2 тысячи гривен, в городах-миллионниках – 13,2 тысячи гривен, в Киеве – 14,5 тысячи гривен. На діяльність МВС у 2022 р. передбачили 99,234 млрд грн, з них 36 млрд грн – на Нацполіцію, до структури якої входить патрульна скільки заробляє поліція в Україні. За словами міністра Дениса Монастирського, у держбюджеті на 2022 рік на підвищення зарплат правоохоронцям передбачили додаткових 2,8 млрд грн, із них на зарплати Нацполіції додатково виділили 1 млрд грн. Але ж у столиці підвищення відбулося, про яке до речі ніхто не попередив. Але сподіваємося, що вистачить коштів і на лізинг. Міністр заслуховував фінансову службу МВС, яка відповідає за розподіл коштів і знає, що всі виділені на Нацполіцію кошти витрачено, жодних залишків у нас на кінець року не було. Він забув про всі свої соціальні обіцянки. Саме через нього розраховуються мінімальні зарплати, пенсії, стипендії, соціальні допомоги. Але ми бачимо, що наслідками цієї боротьби стало те, що кількість бідних, злиденних людей в Україні тільки збільшилась. Згідно з офіційною статистикою, тільки за листопад минулого року українців стало менше на 11 тисяч, за останній рік кількість підприємців зменшилась на 250 тисяч.

Згідно із розрахунками Азарова, на одного українця на день припадає 100 грамів картоплі, 250 – хліба, 20 – макаронів, 5 – сала, 25 – ковбаси. Із 2017 року добові для закордонних відряджень установлено в розмірі не вище ніж 80 євро за кожен календарний день такого відрядження за офіційним обмінним курсом гривні до євро, установленим НБУ, у розрахунку за кожен такий день. Група депутатів зареєструвала у Верховній Раді законопроєкт про прив’язку зарплати поліцейських до 10 прожиткових мінімумів. Першочергово зарплати зростуть в патрульних, спецпризначенців та поліцейських, які несуть службу в зоні ООС. Далі. Президент доручив Уряду збільшити зарплати працівникам системи МВС усіх категорій на 10% уже з 1 лютого. Від 1 лютого збільшення зарплат буде стосуватикожного працівника. Дійсно 26 лютого спливає два роки, як було підписано перший указ Віктора Януковича, а саме про боротьбу з бідністю. Доступний місцевим мешканцям в режимі 24/7. І, що важливо, саме в сільській місцевості, де групи райвідділів можуть довго доїжджати на виклик через великі відстані між населеними пунктами чи особливістю рельєфу.