доплата медикам в освіті: чи потрібна атестація?

snow wood road landscape Батько Георгія, Руслан Гонгадзе, народився в Грузії, але мав складне етнічне походження (його батько був грузином, головним санітарним лікарем району, а мати – француженкою за батьком і німкенею за матір’ю; народилася вона в Парижі). Олена Бійовська – операційна сестра, яка народилася у місті Володимир. 21 березня 2011 року Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу проти Президента України (1994-2005 рр.) Леоніда Кучми у рамках справи про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе. Загалом, прокуратура відреагувала на звернення журналіста формально. Нагородні атрибути звання Герой України (орден Держави та мініатюру ордена, Грамоту про присвоєння звання Герой України) передав вдові загиблого журналіста Георгія Гонгадзе Мирославі Президент України П. 14 липня 2000 року Георгій Гонгадзе офіційно звернувся з листом до Генерального прокурора України Михайла Потебенька, у якому виклав факти щодо стеження за ним працівників міліції та невідомих осіб. 16 вересня 2000 року близько 22:30 Георгій Гонгадзе пішов з роботи, але вдома так і не з’явився. Тому, за словами О.Притули, на початку вересня 2000 р. Восени 2000 року в Україні вибухнув касетний скандал після оприлюднення «плівок Мельниченка», які свідчили про причетність тодішнього Президента України Л. У МОЗ України оприлюднили роз’яснення про підвищення зарплати медпрацівникам, встановлене постановою Кабінету міністрів із січня цього року. Сьогодні індексація зарплати лікаря 8,4 – 8,6% б, і це єдине рішення збільшення зарплат працівникам.

Cold white winter landscape from above with snowy trees gradient. За його словами, такі зарплати отримуватимуть всі медики, які працюють із програмою медичних гарантій. За пів року до початку повномасштабної війни перевелась до Маріуполя у команду лікарів 555-го військового шпиталю. Цей рік став справжнім іспитом для української медицини, адже через пандемію навантаження на лікарів та медперсонал значно збільшилося. Цей фах є надзвичайно потрібним для суспільства, тим більше у такі складні часи карантину, як зараз. Цей адреналін… У нас був один оперблок та дві операційні: менша (на один стіл) і більша (на два столи). Це було жахливо. І тоді було прийняте рішення про евакуацію персоналу і поранених власне на заводи “Азовсталь” та Ілліча. Вони обстрілювали територію заводу Ілліча з усього озброєння. Щоби уникнути цього та додатково підтримати медиків, Кабінет Міністрів прийняв постанову 610, якою ініціював доплати лікарям та медичному персоналу. Зберегти таку виплату працівникам і у 2021 році, посилаючись, як раніше, на постанову № 610, не можна. Несуттєве підвищення зарплат в 2021 році було пов’язано зі складною ситуацією на політичній арені і нестачею грошей у Державному бюджеті. Правительство должно учесть новые размеры зарплат при определении тарифов по программе государственных гарантий медицинского обслуживания населения на 2022 год. Тож незалежно від дати її оприлюднення, зарплата медиків з січня 2022 має бути виплачена в підвищених розмірах.

Проте за вимогою законодавства, щоб це було можливим, КМУ має рекомендувати таке перенесення не пізніше, ніж за 3 місяці до нього. 28 листопада 2000 року, через два місяці після зникнення Гонгадзе, Олександр Мороз поінформував Парламент і журналістів про те, що він володіє таємними записами розмов Президента Л. Варто знати про те, що законом були встановлені обмеження за розміром доходу керівника організації. Сьогодні ми всі в один голос говоримо про те, що ми не шкодуємо про свій вибір, що ми по-іншому не могли вчинити. Скільки персоналу було у 555-му госпіталі? Як змінилася тоді робота вашого персоналу? Як повідомляв сам Георгій, наприкінці червня 2000 року за ним було влаштовано зовнішнє спостереження. Свято було встановлено указом президента Леоніда Кравчука №281/94 від 3 червня 1994 року. День медика в україні щорічно святкують у третю неділю червня. Традиційно, у червні багатьох українців цікавить питання: “Коли День медика?”. Зазначимо, https://ukrainatoday.com.ua/poslednye-novosty-o-povyshenyy-zarplaty-vracham-v-ukrayne-2023/ що День медичного працівника завжди припадає на неділю.

День медичного працівника у 2022 році святкує кожен лікар. День медичного працівника у 2021 році наближається. Цього ж дня відзначаються такі свята, як День батька 2021 (детальніше читайте в нашому матеріалі Якого числа День батька 2021 і як вітають) і велике церковне свято – Трійця 2021 (детальніше читайте в нашому матеріалі Трійця в 2021 році: яких традицій слід дотримуватися і як відпочивати). День медпрацівника 2021 року святкують на державному рівні не лише в Україні, а й в інших державах пострадянського простору. Наприклад, якщо працівниця іде у декрет у жовтни 2021 року та їй були нараховані мінімальні декретні (26904,78 грн), то перераховувати їх у грудні 2021 року через підвищення “мінімалки” не потрібно. Прожитковий мінімум для працездатної особи станом на 01.01.2018 становив 1762 грн (ст. № 1038. Отже, у 2022 році дане обмеження не діє й для окладів використовується згадана цифра 1762 грн. 2022 року ця дата випадає на 19-те число. Пунктом 2 зазначеного наказу встановлено, що персональний перелік працівників, яким встановлюється доплата, затверджується керівником відповідного закладу охорони здоров’я. А також кошти на розвиток інфраструктури системи охорони здоров’я. Частина перша ст. 15 Закону про оплату праці визначає, що форми і системи оплати праці, норми праці, розцінки, тарифні сітки, схеми посадових окладів, умови запровадження та розміри надбавок, доплат, премій, винагород та інших заохочувальних, компенсаційних і гарантійних виплат установлюються підприємствами в колективному договорі з дотриманням норм і гарантій, передбачених законодавством, генеральною, галузевими (міжгалузевими) і територіальними угодами.