КВЕД для ФОП: як обрати правильний

Лікарі завжди були, є і будуть цінними кадрами для будь-якої держави. Лікарі. В Україні гостро відчувається нестача кваліфікованого медперсоналу. В Україні завжди був, є і буде попит на хороших лікарів. Експерти стверджують, що в найближчі роки з’явиться попит на будівельників і архітекторів для зведення будівель з енергозберігаючих матеріалів. Наприклад, якщо при реєстрації вказувалось 3 коди КВЕД, то зараз треба заповнити поле з КВЕД під № 4, якщо код додається. Якщо ж слід замінити код, то використовуємо зараз поле з тим же номером, що було при реєстрації, але вказуємо новий. Нові коди слід вказати саме у нових полях. Бажано добре продумати набір кодів КВЕД при реєстрації та вказати перспективні чи суміжні види діяльності з КВЕД 2023 в Україні діяльності, так як зазначення КВЕД ні до чого ФОП не зобов’язує. Однак навіть знання цих визначень не завжди вносить ясність: за роз’ясненням Держстатистики, оптова торгівля сувенірною продукцією в КВЕД класифікується як 46.90 “Неспеціалізована оптова торгівля”. Випуск та торгівля криптовалютами.

Послуги з торгівлі криптовалютами, наприклад торгівля від імені клієнта. Наприклад, якщо підприємець продає товар спочатку іншому підприємцю, який далі продає його населенню – це оптова торгівля. Наприклад, на споживчу галузь вплине урбанізація і зростання середнього класу, а фінансовий сектор зміниться, оскільки у молодого покоління формується інша думка про гроші. Наприклад, знання іноземної мови перестане бути бажаним параметром, а стане обов’язковою умовою. Таким чином випускники мають можливість самостійно обрати, webpage яку роботу виконувати під час тестування: сертифікаційну роботу з української мови чи сертифікаційну роботу з української мови та літератури. Рядові робітники з низькою оплатою праці (співробітники, чию роботу поки що не навчилися виконувати машини). Ринок праці ними пересититься ще не скоро. Відповідно, ourtreasuredmemories.com на ринку праці залишається все менше престижних професій для сильної половини людства. Косметологи, вчителі, дизайнери інтер’єрів і одягу – спектр жіночих професій досить широкий. На жаль, багато хто змушений займатися справою тільки тому, що зарплата приємно відтягує кишеню. На заході ситуація інша – середні зарплати лікарів складають 150-190 тисяч доларів на рік. На яку кількість кодів КВЕД можна розраховувати?

Зареєстрований код КВЕД 2023 перелік дає можливість ФОП по даному виду діяльності оподатковуватися як підприємець, а не як звичайна фізична особа. З наведених вище правил зрозуміло, що для того, аби надавати додатково до своєї основної діяльності ще й послуги з оренди ФОП незалежно від системи оподаткування має зазначити у своїх реєстраційних документах код КВЕД з оренди. Зрозуміло, що цей код має бути і в ЄДР. Заяву подавати потрібно, так як база ДПС та база ЄДР є різними. Отже, тим платникам єдиного податку 2 групи, які прийняли рішення не платити єдиний податок під час воєнного стану краще моніторити ситуацію або ж спробувати звернутися за роз’ясненням, індивідуальною консультацією до місцевого органу ДПС. Якщо КВЕД незареєстрований, навіть якщо він дозволений для спрощеної системи (роз’яснення ДПС у Херсонській області). КВЕД – це абревіатура, яка означає “Класифікатор класифікатор видів економічної діяльності 2023 економічної діяльності”. Для того, аби не отримати штрафні 15% податку й не втратити спрощену групу таким підприємцям бажано зареєструвати якомога більше суміжних КВЕД. Оптовиком Законодавство розглядає того, чий товар купується з метою повторного перепродажу.

Біда в тому, що держава не може запропонувати гідну оплату фахівцям у сфері охорони здоров’я. У січні 2021 року набули чинності закони про зміну обліку ЄСВ, які були прийняті ще 2019 року: iohsa.com 115-IX та 116-ІХ. Ідея була в тому, аби спростити підприємцям ведення звітності шляхом об’єднання різних документів в один. Далі розглянемо існуючі обмеження по видам діяльності і розрахункам, techinvestor.info питання РРО, розміри єдиного податку та ЄСВ, терміни їхньої сплати та існуючу звітність. Воєнний стан не знімає з підприємців обов’язку застосовувати РРО, але відсутні штрафи за порушення у даній сфері, окрім штрафів за порушення під час продажу підакцизних товарів (див. Тобто, якщо єдиноподатник 1 групи раптом “запустить” оптову торгівлю, то йому доведеться перейти на загальну систему, а не в групу 2 (див. Однак це ще не все – є обмеження по видам діяльності і розрахункам, по формі розрахунків (див. Однак щодо ситуації з несплатою єдиного податку на 2-й групі (на 1-й теж) ситуація станом на вересень 2022 року дещо суперечлива, тому розглянемо його окремо. Якщо треба зайнятися вищезгаданими напрямами діяльності, то можна це робити на 3-й групі єдиного податку. КВЕД, треба сплатити податки як звичайній фізособі. Якщо ж такого утримання податків не було, то ФОП треба сплатити ПДФО та військовий збір самостійно, подавши пізніше Декларацію про майновий стан і доходи як звичайній фізособі.