Постанова КЦС ВП від 08.12.2023 року у справі №297/89/20

Державний кадастровий реєстратор протягом 14 днів з дня реєстрації заяви здійснює державну реєстрацію земельної ділянки або надає заявнику мотивовану відмову. Як дізнатися кадастровий номер земельної ділянки на прізвище власника? «Кадастровий номер земельної ділянки важливий не лише тому, що без нього ви не зможете продати об’єкт, розташований на цій ділянці. Таким чином, webpage було виконано вимогу, що вступив в силу з Нового року Закону про «Державний земельний кадастр». Виписка з ЕГРН , www.xpendx.com Що оформляється на земельний наділ, є єдиним офіційним способом. Що це дасть? Перевірка земельної ділянки в державних реєстрах дає можливість встановити реального власника об’єкта нерухомості, категорію земель, цільове призначення земельної ділянки, її площу, майнові права третіх осіб (оренда, сервітут тощо), а також перевірити наявність або відсутність діючих обмежень у використанні земельної ділянки (охоронні зони навколо об’єктів комунікацій, nursepilotmakalak.com інфраструктури тощо). Першочерговим завданням, що стоїть перед бажаючим це зробити, є самостійне отримання інформації з публічної кадастрової карти та пошук вільної земельної ділянки. Вибравши отримання в територіальному відділі, потрібно принести з собою паспорт. Плануючи операцію із земельною ділянкою, потрібно заздалегідь знайти всю доступну інформацію по ньому. Після оплати на пошту надійде файл-архіві, в ньому буде XML-файл, а також sig-файл з електронно-цифровим підписом реєстратора. 5. Відкрити пошту. На електронну адресу надійде лист про необхідність оплати.

Готовий документ може бути надіслана на електронну адресу. Замовити документ можна в МФЦ, але відомості будуть видані тільки на паперовому носії. На сайті Росреестра отримати інформацію про власників не можна, з ЕГРН у відкритий доступ потрапляє тільки частина відомостей. Обов`язок доведення неспівмірності витрат покладається на сторону, яка заявляє клопотання про зменшення витрат на оплату правничої допомоги адвоката, які підлягають розподілу між сторонами (частина шоста статті 137 ЦПК України). При виборі і застосуванні норми права до спірних правовідносин суд враховує висновки щодо застосування відповідних норм права, cytacik.pl викладені в постапублічна кадастрова карта нова 2023х Верховного Суду (частина четвертої статті 263 ЦПК України). Формування земельних ділянок (крім випадків, визначених у чч.6-7 цієї статті) здійснюється за проектами землеустрою щодо відведення земельних ділянок. 1. Наступним етапом є укладення договору на розроблення проект землеустрою та його розробка. У разі недосягнення домовленості про встановлення сервітуту та про його умови спір вирішується судом за позовом особи, яка вимагає встановлення сервітуту. Державний реєстратор прав на нерухоме майно з метою встановлення набуття, зміни або припинення речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень на підставі поданого рішення суду обов’язково використовує відомості ЄДРСР за допомогою офіційного веб-порталу судової влади України щодо наявності такого рішення у відповідному реєстрі в електронній формі, відповідності його змісту в електронній формі та паперовій.

За підпунктом «а» пункту 2) пункту 5 розділу VІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону публічна кадастрова карта України 2023 «Про Державний земельний кадастр» від 07 липня 2011 року статтю 126 ЗК публічна кадастрова карта України дивитись 2023 викладено у новій редакції, згідно з якою право власності, користування земельною ділянкою оформлюється відповідно до положень Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», який набрав чинності 07 серпня 2011 року. Відповідно до частини першої статті 1 Закону України “Про Державний земельний кадастр” від 07.07.2011 №3613-VI (далі Закон – №3613-VI у редакції, чинній на момент виникнення спірних правовідносин) державний земельний кадастр – єдина державна геоінформаційна система відомостей про землі, розташовані в межах державного кордону України, їх цільове призначення, обмеження у їх використанні, а також дані про кількісну і якісну характеристику земель, їх оцінку, про розподіл земель між власниками і користувачами. Відповідно до частини першої статті 317 ЦК України власникові належать права володіння, користування та розпоряджання своїм майном.

Ураховуючи наведене, колегія суддів уважає за необхідне касаційну скаргу задовольнити частково, рішення суду першої інстанції та постанову апеляційного суду в частині позовних вимог про визнання незаконним та скасування наказу ГУ Держгеокадастру в Полтавській області та скасування запису про державну реєстрацію права власності на земельну ділянку скасувати; в іншій частині рішення суду першої інстанції та постанову апеляційного суду залишити без змін. Тому рішення суду першої інстанції та постанову апеляційного суду в цій частині належить скасувати і ухвалити нове рішення про відмову в задоволенні зазначених позовних вимог. Покликається на те, що апеляційним судом не було досліджено належним чином наявні в матеріалах справи докази та не надано їм відповідну оцінку, що призвело до ухвалення необґрунтованого рішення. Справа в тому, що в регіоні проживання можуть бути громадяни, які мають аналогічну прізвище. Виписка може бути оформлена як в електронному вигляді, так і на папері. Але його відсутність створить істотні проблеми як для власників, так і для користувачів земельних ділянок.