Публичная кадастровая карта Украины: как ей пользоваться

Як дізнатися кадастровий номер земельної ділянки на прізвище? Як дізнатися кадастровий номер земельної ділянки на прізвище власника? У міністерстві звертають увагу, якщо відомості про земельні ділянки, право власності на які виникло до 2004 року, не внесені до Державного реєстру земель, їх державна реєстрація здійснюється на підставі технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) за заявою їх власників. Присвоєння кадастрового номера земельної ділянки – обов’язкова складова процесу приватизації, оформлення прав власності, врегулювання договірних відносин, що здійснюється шляхом державної реєстрації земельної ділянки у Державному земельному кадастрі. Отже, закон вимагає від позивача надання суду доказів того, що нормальне використання своєї власності неможливо без обтяження сервітутом чужої земельної ділянки. Отже, землі прибережних захисних смуг є землями водного фонду України, на які розповсюджується особливий порядок їх використання та надання їх у користування. Отже, в якості підтвердження внесення даних про земельну ділянку до Державного земельного кадастру видається витяг з кадастру. Свідоцтво про реєстрацію права власності на земельну ділянку більше не видається. З 2016 року і по теперішній час за результатами реєстрації права на земельну ділянку видається тільки витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Кожна земельна ділянка під час реєстрації отримує унікальний код – кадастровий номер (ст. 1 Закону «Про Державний земельний кадастр»). Державний акт зеленого кольору, як і рожевий, залишається чинним і по теперішній час. Державний акт синього кольору також залишається чинним і на сьогодні, але для розпорядження правами щодо земельного ділянки необхідно отримати витяг з ДЗК (державного земельного кадастру). Державний акт в період 2009-2012 рр. Державний кадастровий реєстратор протягом 14 днів з дня реєстрації заяви здійснює державну реєстрацію земельної ділянки або надає заявнику мотивовану відмову. Ми даємо гарантію на успішне отримання будь-якої земельної документації. Законодавством супутник 2023 Кадастрова карта України встановлено, що якщо до 1 січня 2025 року власник невитребуваної земельної частки (паю) або його спадкоємець не оформив право власності на земельну ділянку, він вважається таким, що відмовився від одержання земельної ділянки», – наголошують у Мін’юсті. Справа в тому, що до цього часу власник земельної ділянки ідентифікувався за прізвищем, кадастрова карта земельних ділянок 2023 ім’ям, по-батькові (якщо юридична особа, то за найменуванням). Частиною другою статті 389 ЦПК України передбачено, що підставами касаційного оскарження судових рішень, зазначених у пункті 1 частини першої цієї статті, є неправильне застосування судом норм матеріального права чи порушення норм процесуального права виключно у таких випадках: 1) якщо суд апеляційної інстанції в оскаржуваному судовому рішенні застосував норму права без урахування висновку щодо застосування норми права у подібних правовідносинах, кадастрова карта земельних ділянок 2023 викладеного у постанові Верховного Суду, крім випадку наявності постанови Верховного Суду про відступлення від такого висновку; 2) якщо скаржник вмотивовано обґрунтував необхідність відступлення від висновку щодо застосування норми права у подібних правовідносинах, викладеного у постанові Верховного Суду та застосованого судом апеляційної інстанції в оскаржуваному судовому рішенні; 3) якщо відсутній висновок Верховного Суду щодо питання застосування норми права у подібних правовідносинах; 4) якщо судове рішення оскаржується з підстав, передбачених частинами першою, третьою статті 411 цього Кодексу.

Відповідно до ст. 110 ЦПК публічна кадастрова карта України 2023 висновок експерта для суду не має заздалегідь встановленої сили і оцінюється судом разом із іншими доказами за правилами, встановленими статтею 89 цього Кодексу. Плануючи операцію із земельною ділянкою, потрібно заздалегідь знайти всю доступну інформацію по ньому. Отримана інформація дасть змогу своєчасно звернутися до суду з позовною заявою про скасування вчинених реєстраційних дій, а також до правоохоронних органів із заявою про неправомірність таких дій. Державні інспектори у сфері державного контролю за використанням та охороною земель і дотриманням вимог законодавства про охорону земель можуть мати й інші повноваження відповідно до закону. З 2013 року набрали чинності низка законів, відповідно до яких було розділено поняття реєстрації даних щодо земельної ділянки в кадастрі та поняття реєстрації прав (власності, користування, сервітуту і т.і.) щодо земельної ділянки. Особливістю було те, кадастрова карта земельних ділянок 2023 що зелений держакт дозволяв визначення часток співвласників земельної ділянки безпосередньо у формі самого держакту. Згідно з пунктом 2 частини першої статті 18 Закону державна реєстрація прав включає виготовлення електронних копій документів, поданих для державної реєстрації прав, шляхом сканування (у разі подання документів у паперовій формі) та їх розміщення у Державному реєстрі прав. Підставами касаційного оскарження судових рішень, зазначених у пунктах 2, 3 частини першої цієї статті, є неправильне застосування судом норм матеріального права чи порушення норм процесуального права.

За змістом частини п`ятої статті 12 Цивільного кодексу України добросовісність набувача презюмується, тобто незаконний набувач вважається добросовісним, поки не буде доведено протилежне. Стаття 41 Конституції України наголошує, що кожен має право володіти, користуватися і розпоряджатися своєю власністю. Стаття 404 ЦК публічна кадастрова карта України 2023 та стаття 99 ЗК України визначають, що право користування чужою земельною ділянкою або іншим нерухомим майном полягає у можливості проходу, проїзду через чужу земельну ділянку, прокладання та експлуатації ліній електропередачі, зв`язку і трубопроводів, кадастрова карта земельних ділянок 2023 забезпечення водопостачання, меліорації тощо. Наведене свідчить, що єдиним, найменш обтяжливим для усіх сторін доступом до земельної ділянки, яка перебуває у власності позивача є шлях через земельні ділянки, які перебувають у власності відповідачів. Знаючи лише прізвище, визначити кадастровий номер земельної ділянки не можна. «Кадастровий номер земельної ділянки важливий не лише тому, що без нього ви не зможете продати об’єкт, розташований на цій ділянці. Проте, для укладення угод щодо земельної ділянки, в будь-якому випадку необхідно отримати витяг з державного земельного кадастру. Основні зміни до форми полягали в доповненні держакту окремим полем для зазначення ідентифікаційного номеру (коду) власника земельної ділянки. 6 та облаштування даного проїзду у відповідності до вимог пункту 6.1.27 ДБН Б.2.2-12:2019.