І прибуде суддя (Fb2)

Оклади у бюджеті на 2022 рік - Factor Academy Потяг пригальмовував. Черговий насувався на мене, мов справді збирався штовхнути. «Невже він хоче мене штовхнути? Ми посиділи чверть години, черговий скаржився на ломоту в крижах, на маленьку зарплату і старшого сина, який ніде не працює і не хоче працювати, хоч він пропонував йому не раз іти на залізницю. Все ж мене муляло, та все дужче, і я не стримався й спитав, як довго він працює черговим. Здається, він зрозумів запитання, бо зарплата поліцейського в Україні 2023ідчайдушно замотав головою. Вибору в мене зовсім нема, зрозумів я. Так, тебе. Ми випадково розговорилися, я сказала, що іду в Стару Вишню до гарного знайомого, і, уяви собі, вона виявилася родом з цього містечка. Так, зустрічаю. А ви… Кого ви зустрічаєте? – спитав черговий. Кого ж мені нагадував той силует? Тут я побачив, що назустріч мені біжить інша жінка. Тим часом потяг спинився, і майже відразу відчинилися двері, в них з’явилася жінка. Я відразу впізнав її, кинувся знову бігти, і жінка побачила мене, приглушено скрикнула і мало не впала зі східців, та я притримав її. Решту виплат слід порахувати разом і отриману суму порівняти з мінімальною заробітною платою за місяць, щоб з’ясувати, чи слід робити працівнику доплату до її розміру. Садист у халаті заніс ногу, щоб ударити. Ні. Інна живе у Старій Вишні.

Ні з ким ми тоді не розмовляли, бо вокзал німував, не світилося жодне вікно, і жодної живої душі не було навіть біля зачиненого вокзалу, окрім «жебрака». Коли ми проходили повз нього, я не втримався і заглянув у вікно, яке сзарплата поліцейського в Україні 2023ітилося. Вогні спалахували і гасли, вітер шаленів, і несподівано я помітив, що ми йдемо наче незнайомою вулицею. Крізь вікно я побачив, як хтось рухається коридором вздовж купе, наче знайомий силует, а ніби не Валерія, їх двоє. Валерія пахла такими чудовими парфумами, була такою зворушливо заспаною і тепло-домашньою, що я не втримався, припав до її щоки, вдихнув її напівзабуті, та, як виявилося, все ще бентежні для мене пахощі і несподівано відчув себе захищеним від усього цього світу з його дощами й вітрами, брехливими людьми і незрозумілими смертями. Потяг, проте, наближався. Черговий став за спиною, я відчував його дихання на потилиці. Яценюк, його буковинські однокласники, університетські друзі, бізнесові знайомі, котрі були розсаджені ним на найбільш «хлібні» пости в структурах виконавчої влади, на скільки підвищать зарплату поліції у 2023 році після банди Януковича, ще нахабніше за донецьких зайнялися корупцією у мільярдних масштабах. Ми були у крамниці самі. Ми працюємо цілодобово. І патрульна поліція, і карний розшук, і слідство. День. Ми з Ґлорією вертаємося з лісу. Ми минули вокзал, і тут я звернув увагу, що вікно чергового не світиться.

Ми минули будинок, пройшли, може, з десяток метрів і опинилися серед суцільної темряви. Та як тільки ми проминули будинок, світло згасло, зате загорілося в будинку попереду. До того ж зустріч з «жебраком», який чекав міфічного суддю, що має приїхати і навести лад у місті, наклала свій відбиток, як і потрясіння від смертей Людмили Черняк і Ніли Трачук. Як раптовий порив крижаного вітру серед літньої спеки, прийшло усвідомлення: я втратив Ґлорію – ту, яка була досі, яка пропонувала мені свій стиль спілкування, дикий і незбагненний, як багато що в цьому безглуздому місті. Я теж докинув слово-друге, все було, як і належало бути в розмові двох незнайомих людей. Сьогодні він втратив ще одного дурня, який хотів бути Богом і дияволом водночас, а що з того змінилося? Я подякував і рушив на те місце, куди він показував. Вони також блокували лікарню в столиці країни м. Кіто, куди був доставлений Р.Корреа. Вони складатимуть психологічний портрет померлого? Навіщо Валерії телющитися такої погоди бозна-куди, в це забуте Богом дивне місто серед лісів, де люди брехливі й невідомо чим залякані? Мало чого могли люди прокинутися посеред ночі. Він заблимав здалеку, наближався поволі, й тут я відчув, як мені нестримно хочеться стати посеред колії і спинити величезного грімкотливого змія чи самому кинутися під нього.

Він відірвався від читання і здивовано втупився в мене. Заодно й касир. Цим потягом рідко хто від нас іде, то й касира тримати вночі не випадає. Я спитав, чи не пам’ятає він, хто мав чергувати тієї ночі, коли загинула Людмила Черняк? Ваша думка: чи має ВС компетенцію, аби визнавати незаконними такі укази Президента? І раптом я подумав, доки ми переходили колії: а може, це доля чи Бог посилає мені Валерію, аби вона забрала мене з цієї діри? І як кажуть ваші підлеглі, вона нижча за середню зарплату по країні. Взагалі, yjcon.co.kr ледве я кинувся до вагона, з якого сходила Валерія, як черговий кудись зник, мовби випарувався. Якось дружина помітила, як він встає вночі і кудись іде. Зодягнутий він був у нову білу сорочку і новий чорний костюм. «Це справді був би вихід», – подумав я і оглянувся. У патрульних вона була вищою – 8 000. Того ж року середній рівень зарплати по країні був 3 661 гривня. Ледве вона зайшла, я погасив світло, пішов їй на скільки підвищать зарплату поліції у 2023 роцізустріч, боячись розминутися.